MENU

Levensduur van een padelracket

Hoe je de levensduur van je padelracket verlengt

Soms willen we de levensduur van ons racket verlengen omdat we niet de luxe hebben om zo nu en dan een nieuw padelracket te kopen. Naast het investeren in rackets van goede kwaliteit en het beoordelen van het materiaal waarvan het racket is gemaakt, moet je ook weten hoe je voor je uitrusting moet zorgen.

Hieronder geven wij een paar tips om de levensduur van je padelracket te verlengen;

Vermijd hoge temperaturen

Je racket in de kofferbak van je auto stoppen of in warme ruimtes laten staan is een grote NO GO! Een racket dat constant wordt blootgesteld aan hoge temperaturen zal niet alleen de stijl en het ontwerp ruïneren, maar het zal ook tot gevolg hebben dat het racket zijn elasticiteit en andere eigenschappen verliest. Het schuim zal zijn vorm verliezen en zal invloed hebben op de manier waarop het contact maakt en de bal in het spel over het veld terugstuurt.

Voorkom dat je je racket in de grond slaat

Het onnodig slaan in de grond van je racket of op objecten uit plezier, frustratie of bepaalde maniertjes zal de levensduur van het racket verkorten. Dit zal resulteren in slijtage, snijwonden (carbon is hard en scherp) en krassen waardoor het racket uiteindelijk zal breken.

Gebruik secondelijm voor kleine scheurtjes

Superglue kan je helpen kleine beschadigingen aan je racketframe en slagvlak te herstellen. Zodra je slijtage aan de materialen opmerkt, repareer je ze ONMIDDELLIJK om te voorkomen dat ze dieper en groter worden.

Houd je racket droog

Je moet je racket altijd afvegen om het te beschermen tegen de opbouw van bacteriën en om de levensduur te verlengen. Vocht kan de kernmaterialen van het racket aantasten, hierdoor zal het de responsiviteit van het racket bij contact afnemen, waardoor het gewenste rendement niet meer kan worden behaald. Dus na je spel afdrogen en in de bijgeleverde tas opbergen om de kwaliteit van het racket te waarborgen.

Bescherm met beschermstrips

Je kunt het frame van je racket ook beschermen door er beschermstrips omheen te doen. Dit kan slijtage en krassen voorkomen die er uiteindelijk toe leiden dat je racket breekt.

10 regels voor het omgaan met je padelracket:

- Draag tijdens het spelen altijd de polsband van het padelracket.
- ​Voorkom dat je padelracket te warm wordt. Padelrackets verdragen geen (te) hoge temperaturen.
- ​Voorkom dat je padelracket te koud wordt.. Padelrackets verdragen geen (te) koude temperaturen.
- Berg je racket droog op in een padeltas als je niet speelt.
- Zorg ervoor dat je padelracket voorzien is van een (over)grip.
- Het padelracket raakt alleen de bal en niet de muren, het hek, de grond, het net, andere padelrackets of andere lichaamsdelen dan de hand.
- Natte ballen kunnen snel voor problemen zorgen met het padelracket. Speel niet buiten tijdens regenachtig weer.
- Pas je spel aan het weertype aan. (probeer harde smashes te voorkomen)
- Pak ballen altijd met je hand op, nooit door de bal met je padelracket op te wippen of te slaan.
- Behandel je racket zoals je moeder, met respect en liefde!

Garantie & Klachten

Alle Majesty padelrackets voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Toch kan het voorkomen dat een product fouten bevat die tijdens de fabricage zijn ontstaan. Wanneer kan je aanspraak maken op garantie? 

Dit is mogelijk bij een fabricagefout of mankement aan het product dat niet is ontstaan door:

- onjuist gebruik
- spelen in de regen
- slijtage
- contact met glaswand/hekwerk
- geen of slecht onderhoud


Garantievoorwaarden gelden alleen binnen 8 weken na aanschaf van het racket op fabricagefouten, dit dient uitsluitend te gebeuren via de leverancier van het racket, deze zal de klacht als eerste beoordelen.